gavle
25% rabatt på ordinarie entré.

Välkommen till Sveriges Fängelsemuseum, ett museum i två fängelser i centrala Gävle. Gå igenom 500 år av brott och straff i våra utställningar i slottshäktet från 1732 och cellfängelset från 1847. I slottshäktet möter du brottslingarna från det förgångna. Kliv in i arresterna och föreställ dig hur det kunde vara att bli inspärrad här. Det är nästan så att du kan höra flugorna surra, lopporna bita och dessutom känna lukten från latrinen och från alla dem som sitter här. I cellfängelset, som stängdes så sent som 1986, möter du de nya idéerna från 1800-talets mitt när de grymma kropps- och skamstraffen ersätts med att de dömda ska hållas isolerade från samhället och från varandra. Audioguider på svenska, engelska eller tyska ingår i entrén.

Visa upp ditt SJ Prio-kort i kassan så får du 25% rabatt på ordinarie entrébiljett. Gäller för en person och kan inte kombineras med andra rabatter.

Öppettider: ons 12-18, tors-sön 12-16

Hamiltongatan 1 & 3
Tel: 026-65 44 30

www.sverigesfangelsemuseum.se

KÖP RESA
Två för en på kaffe och prinsessbakelse.

Vi erbjuder två för en på kaffe och prinsessbakelse. Ordinarie pris 136 kr, nu 68 kr.

Konditori Lido på Söder med gångavstånd från centralstationen är Gävles enda konditori där du kan njuta av orginalinredning och atmosfär från 1954. Vi kan bjuda på frukostbuffe, lunch, klassiska och moderna bakverk. Självklart bakar och tillagar vi allt på plats med noga utvalda råvaror. Måndag till fredag har vi en härlig sopplunch med salladsbuffe, tårta och kaffe. Sommartid kan du avnjuta något gott på vår uteservering. Vår jukebox står så klart redo att spela gamla godingar.

Lidocity ligger i hjärtat av Gävle centrum vid stortorget. Ett mysigt ombonat cafe med en fantastisk salladsbuffe. Klassiska och moderna bakverk, mackor och lunchmeny. Sommarmånaderna kan du sitta på vår uteservering och blicka ut över stortorget med något gott att förtära.

Konditori Lido Söder
Södra Kungsgatan 10
Tel: 026-61 19 42

Konditori Lido City
Stortorget
Tel: 026-10 85 20

www.konditorilido.se

KÖP RESA
20% på alla chokladprodukter (gäller ord. pris).

Njut av chokladen med rent samvete!

Vi på Gefle Chocolaterie väljer råvaror för vår choklad med omsorg. Ingen chokladprodukt kan bli bättre än råvarornas ursprung och kvalitet. Att arbeta med naturliga produkter kostar ibland lite mer men i gengäld är utväxlingen av det hårda arbetet mångfaldigt större.

Från Mata Grande och Pica Pica, de egna plantagerna i Dominikanska republiken , hämtar Gefle Chocolaterie sina kakaobönor. Där förädlas kakao etiskt och organiskt med fulländad smak- samt hälsoprofil. Bönorna används i produktionen till ett flertal av våra chokladprodukter så som kakaotea, Mata Grande tryffel och lite annat smått o gott.

Ofta finns ingen återvändo när man smakat på det riktiga, det goda som vår jord naturligt producerar.

Vi på Gefle Chocolaterie önskar er varmt välkomna in i vår butik så berättar vi mer och vägleder er i chokladdjungeln.

Gallerian Nian – Drottninggatan 9
Tel: 026-51 33 80

www.geflechoklad.se

KÖP RESA
20% rabatt på bokningar & drop-in. (OBS! erbjudande gäller endast aktiviteter. Det gäller inte planerade race och tävlingar.)

Gokart Event Gävle – Vi erbjuder er en fartfylld upplevelse. 

Välkomna till Sveriges längsta asfalterade Indoor gokarthall. Vår bana är både teknisk, snabb och hela 430 m lång. Hos oss kör du nya fina kartar på 270 cc med hela 10 hk. Vi erbjuder förutom gokart även en 800 kvm stor femkampshall där ni kan välja mellan flera olika grenar.

Passa på att kombinera nytta med nöje genom att ha er konferens i våra fina motorinspirerade konferenssalar.Efter avslutat event kan ni även boka mat i vår fina festvåning som har plats för 150 personer. Vi har flera fina menyer ni kan välja på, från enklare lunch till finare middagar. Till grupper som väljer att äta hos oss så har vi fullständiga rättigheter i vår bar.

Vi kan ta emot allt från det mindre företaget/vännerna till riktigt stora grupper.
Vi ordnar ert event, kickoff, teambuilding, svensexa och möhippa. Välj oss för ert event! Vi har över 20 års erfarenhet i branschen. Vårt mål är att alla ska gå härifrån nöjda. Vi har drop-in alla dagar i mån av plats ring gärna innan för att kolla om det är ledigt.

Vi håller till endast 10 minuters gångavstånd från Gävle centrum.

Vill du uppleva fart och utmaningar med vänner, kollegor eller familj då är du varmt välkommen till oss.

Lötängsgatan 6
Tel: 026-421 15 00

www.gokartgavle.se

KÖP RESA
Gå två betala för en, vi bjuder på den billigaste biljetten.

Erbjudandet gäller dagsentré och kan inte kombineras med rabattkort eller andra erbjudanden.

Bada och simma i vårt badlandskap och 25-metersbassäng med hopptorn. Kom och må bra på Fjärran Höjderbadets härliga relaxavdelning. Vi har gruppträning i både vatten och gymnastiksal. I gymmet tränar du själv eller får hjälp av vår instruktör.

Barn som kommer och badar ensamma utan vuxen måste vara 12 år och kunna simma minst 200 meter. Barn under 12 år måste alltid bada med simkunnig vuxen. Du som förälder/ledare är alltid ansvarig för medföljande barns säkerhet.

Lantmäterigatan 5
Tel: 026-61 58 17

www.fjarranhojderbadet.se

KÖP RESA
20% rabatt på ett köp.

Cotton & steel är en livstilsbutik med det lite udda och personliga sortimentet. Här kan du som vågar tänka lite utanför boxen hitta coola, snygga och väldigt personliga inredningsdetaljer, kläder, skor och smycken. När du köper något hos Cotton & steel är du garanterad att inte halva stan har samma saker som du då jag aldrig tar in speciellt mycket av varje produkt. Allt för att du ska få känna dig så unik som möjligt. För mig är känsla, inspiration och lite galna ideer en röd tråd och den personliga servicen är av yttersta vikt för mig. Till butiken kan man komma för att mysa, botanisera runt bland alla roliga prylar eller bara sitta ner och insupa atmosfären i min mysiga soffhörna och jag bjuder alltid på kaffe!

Välkomna in önskar Petra med personal!

Drottninggatan 30
Tel: 070-921 03 10

KÖP RESA
10-20% rabatt på konserten Beethovens 7:a.

BEETHOVENS 7:A
Fredag 9 mars 19:00

Ordinarie pris: 245-285:-
Ditt pris: 195-230:-

Gävle Symfoniorkester
Dirigent: Giedrė Slekytė
Gintaras Januševičius, piano

Skrjabin Pianokonsert
PAUS
Beethoven Symfoni nr 7

Med okuvlig vilja och stark integritet skapade Ludwig van Beethoven odödlig musik som gett miljontals människor över hela världen oförglömliga upplevelser. Under de allra senaste åren har han dessutom gått om Mozart som den mest spelade kompositören i konserthusen världen över!

De nio symfonierna är själva stommen i Beethovens livsverk. De utgör helt unika och oändliga universum som kan utforskas om och om igen, det finns alltid nya saker att upptäcka. Det går helt enkelt inte att lyssna ”färdigt” på Beethovens symfonier.

Sjunde symfonin gjorde succé redan vid uruppförandet. Det är också utåtriktad musik full av energi och dramatisk laddning. Napoleon hade vid den här tiden belägrat Wien vilket påverkade Beethoven djupt. Andra satsen har därför ibland tolkats som ett monument över människors lidande och finalen som en segervisst inspirerad triumf. Med sina kraftfulla rytmer är det också en av Beethovens mest muskulösa symfonier.

Köp dina biljetter här

Kungsbäcksvägen 22
Tel: 026-17 29 00

www.gavlekonserthus.se

KÖP RESA
10-20% rabatt på konserten Oxen på taket.

OXEN PÅ TAKET
Torsdag 15 mars 19.00

Ordinarie pris: 245-285:-
Ditt pris: 195-230:-

Gävle Symfoniorkester
Dirigent: Gerard Korsten
Peter Olofsson, violin

Bacewicz Concerto for strings
Milhaud Le boeuf sur le toit
Haydn Symfoni nr 73 ”Jakten”

Virtuos fioluppvisning med konsertmästare Peter Olofsson.
Som 18-åring vann Peter Olofsson Malmösymfonikernas tävling för unga solister; därefter anställdes han som primarie i både Uppsala kammarsolister och Nya Stenhammarkvartetten. Efter solistturnéer runtom i Europa är han sedan 2005 förste konsertmästare i Gävle symfoniorkester – och denna kväll får vi höra honom som solist i Darius Milhauds virtuosa Le boeuf sur le toit (Oxen på taket).

Franske Darius Milhaud skrev ofta ganska stökig och brötig, nästintill kakafonisk musik; han var i likhet med Honegger och Stravinskij en av det tidiga 1900-talets många ”revoltörer”. Le boeuf sur le toit är mer lättillgänglig, och dessutom sprudlande infallsrik – på ett sätt som destillerar mycket av dåtidens lite hetsiga modernism. Musiken komponerades till en balett, med scenerier skrivna av Jean Cocteau.

Köp dina biljetter här

Kungsbäcksvägen 22
Tel: 026-17 29 00

www.gavlekonserthus.se

KÖP RESA
10-20% rabatt på konserten Kozhukhin spelar Brahms.

KOZHUKHIN SPELAR BRAHMS
Fredag 6 april 19.00

Ordinarie pris: 245-285:-
Ditt pris: 195-230:-

Gävle Symfoniorkester
Chefdirigent: Jaime Martín
Denis Kozhukhin, piano

Glanert Brahms-fantasi
Dvorák Slaviska Danser
PAUS
Brahms Pianokonsert nr 2

Denis Kozhukhin har en förmåga att fånga publiken, precis som Jaime Martín.
Vid den här exklusiva konserten med Gävle Symfoniorkester får vi höra Johannes Brahms andra pianokonsert. Det hade gått hade gått 22 år sedan Brahms skrev den första pianokonserten och det satt fortfarande som en tagg i honom att publiken den gången hade väst ogillande. Dessutom hade kritkerna varit helt oförstående. Att han kände en viss osäkerhet att ge sig på ännu en pianokonsert kan man förstå.

Men han gjorde det. Och på ett helt makalöst vis genom att utvidga den traditionella tresatsiga konsertformen med ett scherzo och integrera pianostämman på ett helt nytt sätt i orkestersatsen. Han spelade själv solostämman vid uruppförandet 1881 – och den här gången blev det succé! Brahms gjorde därefter en rad uppföljningskonserter runt om i Europa. Han hade fått sin revansch.

Köp dina biljetter här

Kungsbäcksvägen 22
Tel: 026-17 29 00

www.gavlekonserthus.se

KÖP RESA
10-20% rabatt på konserten Klarinettmagi.

KLARINETTMAGI
Torsdag 12 april 19.00

Ordinarie pris: 245-285:-
Ditt pris: 195-230:-

Gävle Symfoniorkester
Dirigent: Anna Maria Helsing
Emil Jonason, klarinett

Rautavaara Cantus arcticus
Emmy Lindström Klarinettkonsert
Berwald Symfoni Singulière

Emil Jonason är en magiker med sitt instrument.
Med sin virtuosa teknik och tydliga scennärvaro kan klarinettisten Emil Jonasson påminna om Martin Fröst – som under en tid faktiskt var hans lärare. Emmy Lindströms nya klarinettkonsert är skriven direkt för Emil Jonasson, som hon för övrigt är gift med. 33-åriga Emmy Lindström har fått en rad verk uppförda på scener runtom i hela Europa.

Franz Berwalds tredje symfoni, Sinfonie singulière, skriven 1845, men som den missmodige kompositören lät ligga ospelad. Först efter hans död, 1905, fick den sitt uruppförande – och blev genast positivt mottagen. En tysk kritiker skrev till och med att detta verk ”måste räknas till det absolut bästa i den symfoniska repertoaren sedan Beethoven”.

Sinfonie singulière framfördes när Sveriges Radio år 1979 invigde sitt nya konserthus, som döptes till just Berwaldhallen. Först vid denna tid hade Berwald börjat återupptäckas på allvar. Under senare år har hans betydelse för svensk orkestermusik blivit än tydligare. Många ser Berwald som den främste symfoniker Sverige haft. Bäst kan han kanske beskrivas som en romantisk klassicist – ungefär som Mendelssohn.

Köp dina biljetter här

Kungsbäcksvägen 22
Tel: 026-17 29 00

www.gavlekonserthus.se

KÖP RESA
10-20% rabatt på konserten Tjajkovskijs 5:e.

TJAJKOVSKIJS 5:E
Fredag 4 maj 19.00

Ordinarie pris: 245-285:-
Ditt pris: 195-230:-

Gävle Symfoniorkester
Dirigent: Eugene Tzigane
Martin Sturfält, piano

Kaprálová Suita rustica för orkester
Stenhammar Pianokonsert nr 2
PAUS
Tjajkovskij Symfoni nr 5

Martin Sturfält väcker stor beundran med sin felfria teknik och spröda ton. Här spelar han Stenhammars magnifika andra pianokonsert.
När Stenhammar skrev konserten stod han på höjden av sin karriär. Han var en av landets mest framstående konsertpianister och samma år som konserten var färdig, 1907, utsågs han till chefdirigent för Göteborgs Symfoniorkester.

Den första konserten, som blev hans genombrott som tonsättare, har tydliga spår av inspirationskällan Brahms. Den här andra konserten är i stället en nordisk romantisk pianokonsert av världsklass! Med storslagna melodier, briljant instrumentering som verkligen tar hela orkestern i anspråk, och karaktäristiska teman – som pianots ”harpackord” i första satsen – har Stenhammar skapat ett musikaliskt mästerverk.

Köp dina biljetter här

Kungsbäcksvägen 22
Tel: 026-17 29 00

www.gavlekonserthus.se

KÖP RESA
10-20% rabatt på konsert med Anne Sofie von Otter.

ANNE SOFIE VON OTTER
Torsdag 17 maj 19.00

Ordinarie pris: 245-285:-
Ditt pris: 195-230:-

Gävle Symfoniorkester
Chefdirigent: Jaime Martín
Anne Sofie von Otter, mezzosopran

Kurt Weill De sju dödssynderna
PAUS
Broadway-sånger

Anne Sofie von Otter är Sveriges största operastjärna!
Efter tre decenniers internationell karriär, och efter att ha hyllats vid de flesta av världens stora operahus, betraktas hovsångerskan Anne Sofie von Otter sedan länge som en av världens ledande lyriska mezzosopraner. Vid sidan av de sceniska framträdandena har von Otter gjort en mängd skivinspelningar – alltifrån opera till kyrkomusik och romanser. Hon har också flera gånger tolkat Kurt Weill – en kompositör som för övrigt har en stark beundrare i Bob Dylan.

Köp dina biljetter här

Kungsbäcksvägen 22
Tel: 026-17 29 00

www.gavlekonserthus.se

KÖP RESA
2 för 1 på föreställningen ”Gifta” av August Strindberg.

GIFTA AV AUGUST STRINDBERG

Onsdag 25 April 2018 kl 19.00
Längd: 1 tim 30 min

Passionerat triangeldrama!
Regissören Björn Melanders bearbetning av Strindbergs texter utgör passionsdramat GIFTA – en kärlekstriangel där trådarna tvinnas åt alla håll. Konstnären Maurice har lämnats ensam ute på ett skärgårdspensionat för att försöka arbeta sig igenom skrivkramp och kreativa blockeringar medan hans fru rest till stan för att få lite livsluft. Ut till ön kommer den karismatiske Gustav och de två männen blir snart mycket goda vänner som verkar kunna tala om allt. Men, en liten detalj Gustav utelämnar från deras samtal är att han tidigare varit gift med Maurices fru Henriette, ett äktenskap som slutade allt annat än lyckligt: Snart anländer Henriette till ön…

Medverkande: Camilla Nyberg, Rolf Christianson och Andreas Rodenkirchen
Produktion: Svenska Teatern – Stockholm

Gå 2 – betala för 1!
Ordinarie pris: 260kr/biljett
Student: 100kr/biljett

Minimum är 2 biljetter/kund, maximum 8 biljetter/kund.

KÖP DINA BILJETTER HÄR.

En solig dag 1878 invigdes Gävle Teater och nästan 140 år senare är vi fortfarande stolta arrangörer av scenkonst från hela världen. Vi är en mycket omtyckt gästspelsscen där du kan uppleva allt från barnteater, performance och modern dans till cirkus, stand up, balett, komedier, klassiska dramer och konserter. Vårt mål är att kunna erbjuda något för alla, oavsett ålder. Välkommen till en plats där allt kan hända!

Teaterplan eller Norra Rådmansgatan 23
Tel: 026-12 98 20

www.gavleteater.se

KÖP RESA
20% på en valfri vara från Lifes egna sortiment.

Life är nordens ledande hälsokedja och har ett sortiment som omfattar, växtbaserade läkemedel, kosttillskott, sporttillskott och naturlig hudvård. Hos Life får du personlig service och råd gällande din hälsa.

Vi erbjuder SJ Prio-kunder 20% rabatt på en valfri vara i Lifes egen produktserie. Välj bland ett 80 tal produkter märkta med vårt Expert-advice sigill. Erbjudandet gäller i våra 220 butiker.

För att utnyttja rabatten på lifebutiken.se ange koden SJ Prio.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.

Drottninggatan 9
Tel: 010-543 34 41

www.lifebutiken.se/varumarken/life

KÖP RESA
100 kr i rabatt när du handlar för minst 500 kr.

Outnorth är Skandinaviens största outdoorbutik på nätet. Hos oss hittar du allt för ditt friluftsliv, din träning och dina aktiviteter ute. För livet utomhus helt enkelt, i alla väder.

När du handlar för minst 500 kr får du 100 kr i rabatt om du anger koden PRIO2018 i kassan. Koden gäller t o m 2018-12-31 och kan inte kombineras med andra rabattkoder och erbjudanden.

Välkommen ut!

www.outnorth.se

KÖP RESA
15% på alla blommor hos Euroflorist! Rabatten gäller endast online, ej i butik.

Vem vill du göra glad?

Befinner du dig långt borta från din familj, dina vänner, din käraste eller någon annan du vill uppvakta lite extra? Euroflorist levererar blombuketter och presenter över hela Sverige och utomlands. Välj bland många vackra buketter – blommorna levereras direkt till dörr. Beställ enkelt online och betala med t.ex. Swish.

Klicka här för att komma till rabatterna

Rabattlänken är giltig fram till 31-12-2018 kl 23:59.

KÖP RESA

Stadsguiden

Att göra i Gävle

Stadsguiden

Att göra i Gävle