vasteras
15% rabatt på deluxetur.

Urban safari i veteranbil/buss genom den moderna svenska historien ca 1930-1980.

Folkhemsturen är en alternativ guidad tur med fokus på det moderna Sveriges framväxt: fabriksmiljöer, välplanerade modernistiska bostadsområden (funkis), brutala parkeringshus, omsorgsfullt ordnade köpcentrum, miljonprogram, ordning, reda, planering, planering, planering och kompromiss… Öppnar man ögonen och betraktar alla dessa helt vanliga ting inser man snart att det hela är närmast… exotiskt!

Turen inkluderar: kunniga, smått charmiga och djupt engagerade guider, färd i ett komfortabelt veteranfordon och ”retrofika”. På turerna i Västerås ingår även en filmvisning på Elektra Folkets Bio.

Folkhemsturen drivs av historikerna Rebecca Svensson och Niklas Ulfvebrand. Vi samarbetar nära med Svenska Omnibusföreningen, Elektra folkets Bio, Visit Västerås, Sensus Studieförbund m.fl.

Turen tar 3 timmar och går att boka året om. Vi anordnar även specialturer efter förfrågan samt föredrag som rör modern historia.

Biljetter till Folkhemsturen bokas hos Västerås Turistbyrå.

Tel: 021-39 01 00

www.folkhemsturen.se

KÖP RESA
Matsafari i saluhallen 2 för 1 (värde 220kr).

Saluhallen Slakteriet grundades 2013 i det gamla anrika Andelsslakteriets vackra lokaler i Västerås Djuphamn. Här finns idag dryga dussinet butiker, kaféer och restauranger. De kaklade lokalerna andas kulturhistoria och fylls med människor som är besjälade av omsorg för god mat, lokal förankring och trivsam atmosfär- Hit ska man komma som gäst och uppfyllas av en mångfald av smaker, dofter och intryck.

Matsafari med Slaktar-Bosse är en vandring i och kring Saluhallen Slakteriet med smakstopp hos alla olika företag. Det blir en 2 timmar lång gående lunch med berättelser, smaker, upptäckter och nya förälskelser. Härliga korvar från husets eget charkuteri, en lättöl bryggd inom väggarna, kaffe rostat i kvarteret eller praliner gjorda från grunden.

Bokas minst 1 dag i förväg
Tel: 070 66 77 388
bo@massers.se

Udda veckor Torsdagar kl 11-13
Jämna veckor Tisdagar 13-15

För datum se hemsidan www.saluhallenslakteriet.se

KÖP RESA
100 kr i rabatt när du handlar för minst 500 kr.

Outnorth är Skandinaviens största outdoorbutik på nätet. Hos oss hittar du allt för ditt friluftsliv, din träning och dina aktiviteter ute. För livet utomhus helt enkelt, i alla väder.

När du handlar för minst 500 kr får du 100 kr i rabatt om du anger koden PRIO2017 i kassan. Koden gäller t o m 2017-12-31 och kan inte kombineras med andra rabattkoder och erbjudanden.

Välkommen ut!

www.outnorth.se

KÖP RESA
10 % på alla blommor hos Euroflorist! Rabatten gäller endast online, ej i butik.

Vem vill du göra glad?

Befinner du dig långt borta från din familj, dina vänner, din käraste eller någon annan du vill uppvakta lite extra? Med din personliga hälsning hjälper Euroflorist dig att överraska den du bryr dig om – vi skickar blommor vart du vill och när du vill. En fin gest som garanterat uppskattas av alla!

Klicka här för att komma till rabatterna.

Rabattlänken är giltig fram till 31-12-2017 kl 23:59.

KÖP RESA
2 för 1 på entrén.

På Kungsbyn kan du möta allt ifrån visenter och älgar till kor och grisar. I inomhusavdelningen kommer du nära de djur som krälar och slingrar från världens alla hörn. Här kan du också möta allt från världens farligaste orm till världens längsta orm!

Genom ponnyridning, älgmatning, safariturer med traktor och vagn, ormvisningar, klapphage med mera ger djurvårdarna dig en riktig ”hands on” upplevelse.

Öppet helgerna året om, samt alla dagar Maj-Augusti.

Kungsbyn
Tel: 021 – 212 50

www.kungsbyn.se

KÖP RESA
10% rabatt på hela sortimentet hos Starbucks vid uppvisande av SJ Prio-kort.

Förvänta dig mer än vanligt kaffe.

Starbucks önskar att vara en naturlig mötesplats och en del av din dagliga rutin, här ska du alltid känna dig varmt välkommen. Utöver några av världens bästa kaffesorter erbjuder vi en bred meny av både klassiska favoriter och kalle samt varma innovativa drycker. Vi erbjuder även ett urval av premium teer, fina bakverk och andra läckra godsaker att behaga dina smaklökar.

Erbjudandena gäller hos Starbucks i Stockholms-regionen, Uppsala, Göteborg och Malmö och kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

Erikslund
Traversgatan 12

www.starbucks.se

KÖP RESA
20% på en valfri vara från Lifes egna sortiment.

Life är nordens ledande hälsokedja och har ett sortiment som omfattar, växtbaserade läkemedel, kosttillskott, sporttillskott och naturlig hudvård. Hos Life får du personlig service och råd gällande din hälsa.

Vi erbjuder SJ Prio-kunder 20% rabatt på en valfri vara i Lifes egen produktserie. Välj bland ett 80 tal produkter märkta med vårt Expert-advice sigill. Erbjudandet gäller i våra 220 butiker.

För att utnyttja rabatten på lifebutiken.se ange koden SJ Prio.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.

Vasagatan 13
Tel: 010-543 34 15

Hälla Köpcentrum
Tel: 010-543 34 69

www.lifebutiken.se/varumarken/life

KÖP RESA
En fri provträningsvecka.

MEMBER 24 – ”JUST A GYM”

Member 24 startades 2010 i Västerås och finns idag i Västerås, Stockholm samt Eskilstuna. Vårt mål är att ge dig som medlem den mest inspirerande och bästa gymupplevelsen till ett riktigt bra pris. Alla våra gym är öppna dygnet runt och vi erbjuder mängder av gym utrustning av högsta kvalitet, bland annat från Technogym och Eleiko. Vi hoppas att våra häftiga gym i skön retrostil skall inspirera dig till träning!

Erbjudandet gäller från 16 år och kan nyttjas en gång per person (gäller endast dig som tidigare ej nyttjat fria provperioder under 2016/2017). Välkommen in till vår reception för att hämta din provvecka, uppvisa ditt SJ Prio-kort.

Gym Centra
Stora gatan 24
Tel: 010-810 42 03

Gym Erikslund
Traversgatan 10
Tel: 010-810 42 04

Gym Kopparlunden
Metallverksgatan 21
Tel: 010-810 42 02

Gym Sigmatorget
Torggatan 4
Tel: 010-810 42 01

www.member24.se

KÖP RESA
10% på hela sortimentet i butiken.

Karlsgatan 2 är en plats för dig som är intresserad av konst och kulturarv. Här hittar du ett hus med två museer: Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum. Tillsammans har vi närmare 200 000 besökare om året och vi har alltid fri entré!

Museihuset är roligt och lärorikt både för dig som är stor och för dig som är lite mindre. Kom och upplev våra utställningar, följ med på en visning, delta i våra populära barnaktiviteter eller lär dig något nytt från någon av våra många intressanta föreläsningar.

I huset hittar du även vårt Faktarum med arkiv och bibliotek som innehåller en massa spännande historia som du kan fördjupa dig i. På entrétorget kan du besöka vår butik eller ta en fika eller lunch i kaféet.

Våra öppettider:
Måndag: Stängt
Tisdag: 10.00-17.00
Onsdag: 10.00-20.00
Torsdag-Fredag: 10.00-17.00
Lördag-Söndag: 12.00-16.00

Karlsgatan 2
Tel: 021-39 32 22

www.karlsgatan2.se

KÖP RESA
2 för 1 på valfri kaffe.

FÖR CYKEL- OCH ITALIENÄLSKARE

För lite mer än 5 år sedan började Salvatore Grimaldi fundera på om det inte fanns något kompletterande sätt att sälja Bianchis cyklar på än via de traditionella cykelaffärerna. De flesta cykelhandlare är passionerade och kunniga, men i butikerna står cyklarna tätt packade och det är svårt för kunden att se skogen för alla träden.
Salvatore kom att tänka på att Bianchi-fabriken med sina 130 år på nacken nästan är jämngammal med det enade Italien som bilades 1861 och då fick han en idé. Tänk om man kunde öppna en cykelbutik kombinerad med ett italienskt café! Där skulle man kunna erbjuda något av det bästa Italien har: italiensk atmosfär, en perfekt espresso, italienska delikatesser samt inte minst, Bianchi-cyklar! Konceptet blev en succé från start för både cykelälskare och Italienälskare och snart hade Salvatore öppnat flera Bianchi Café & Cycles i både Sverige, Europa och världen. Vi finns idag i följande städer: Stockholm, Västerås, Sälen (franchise), Milano, Tokyo och Guadalajara i Mexico!

Våra öppettider i Västerås:
Måndag-Onsdag: 10.00-18.00
Torsdag-Fredag: 10.00-23.00
Lördag: 11.00-23.00

Benvenuti!
Välkomna!

Slottsgatan 27
Tel: 021-12 40 00

www.bianchicafecycles.com

KÖP RESA
15% rabatt hos Chilli!

Exklusivt erbjudande hos Chilli Västerås!
Passa på! Just nu får du som SJ Prio-medlem 15% rabatt på ett helt köp hos Chilli Västerås. Erbjudandet gäller hela sortimentet, även rea-varor. Uppvisa ditt SJ Prio-kort i kassan för att erhålla rabatten. Kan ej kombineras med andra rabattkoder.

Chilli har över 200 000 nöjda kunder
Här har du alltid:
• Fri frakt och gratis retur
• Snabba leveranser, 2-6 dagar på lagervaror
• Öppet köp i 14 dagar
• Kvällsleverans och uppbärning som tillval

Ett stilsäkert kort
Chilli är möbel- och inredningsbutiken för dig som verkligen älskar ditt hem! Här finns ett brett utbud av såväl trendiga som klassiska kvalitetsprodukter till otroligt förmånliga priser. Se hela sortimentet på www.chilli.se.

Varmt välkommen till Chilli Västerås!

Chilli Västerås
Löpkranegatan 3
Tel: 08-400 127 67
Öppettider: M-F:10.00-19.00, L:10.00-16.00, S:11.00-16.00
Klicka här för vägbeskrivning

KÖP RESA

Stadsguiden

Att göra i Västerås

Stadsguiden

Att göra i Västerås